#life

Serietips! Silicon Valley

Serietips!

Silicon Valley är en amerikansk komediserie som handlar om Richard Hendricks som tillsammans med ”kompisarna” Erlich Bachman, Nelson ’Big Head’ Bighetti, Bertram Gilfoyle och Dinesh Chugtai startar ett IT-företag i Silicon Valley, Pied Piper. Senare ansluter även Donald ’Jared’ Dunn som någon typ av ekonomisk rådgivare till Pied Piper.

Silicon Valley utspelar sig i högteknologins guldrusch i nutidens Silicon Valley, där människorna som är mest kvalificerade för framgången är minst kapabla till att hantera den. Denna komediserie tar med tittaren in i de nystartade teknikföretagens värld och till de socialt missanpassade hackkycklingarna som försöker navigera rätt i dess lukrativa potential. Silicon Valley berättar historien om den tilltagande framgången hos Richard, en inåtvänd dataprogrammerare som bor på ett ”Hacker Hostel”, en inkubator för nystartade företag, tillsammans med vännerna Big Head, Gilfoyle och Dinesh. De här missanpassade personerna lever under övervakning av Erlich, en dotcom-miljonär som låter dem bo gratis i sitt hem, så länge han får en andel på tio procent i deras projekt. Richard jobbar deltid på ett stort teknikföretag som heter Hooli, och hans obskyra hemsida ”Pied Piper” verkar det inte bli något av. Men när en Hooli-höjdare på mellannivå som heter Jared får veta vad sidans unika komprimeringsalgoritm är värd hamnar Richard mitt i ett budgivningskrig mellan Hoolis grundare Gavin Belson och den oberoende riskkapitalisten Peter Gregory. – HBO Nordic.

I dagsläget finns det 2st säsonger att se på HBO Nordic och säsong 3 startar idag, den 24 april. Om den, likt Game of Thrones har premiär samtidigt som i USA vet jag inte. Om inte så bör det inte dröja allt för länge innan den även börjar dyka upp på HBO Nordic.

Serien går att se på HBO Nordic eller på C MORE.

Serietips kortfattat:

Titel: Silicon Valley
Genre: Komedi
Går att se: HBO Nordic eller C MORE
Första avsnittet sändes: 6 april 2014
TV-Bolag: HBO
Rollista: Thomas Middleditch – Richard Hendriks, T.J. Miller – Erlich Bachman, Josh Brener – Nelson ”Big Head” Bighetti, Martin Starr – Bertram Gilfoyle, Kumail Nanjiani – Dinesh Chugtai

 

 

 

2 kommentarer

  1. Naz

    Aha, jag blir sugen att kolla den!

    • Andreas

      Jag tycker den är ruskigt bra! Men då har jag ju en liten dröm om att vara som dom 🙂

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑