#life

Javascriptutvecklare – Min framtid? #blogg100

Studera till JavaScriptutvecklare på distans

Det börjar, så här vid 36, snart 37 års ålder, bli dags att växa upp och skaffa sig en utbildning. Det är väl ingen nyhet att jag gillar och vill in i IT-världen. Att jag gillar att utveckla hemsidor och allt som hör till det.

Den enda utbildningen jag har inom det är dock på gymnasial nivå. Jag läste ju Webbutveckling 1 & 2 i fjol via Jensen Education. Men nu har jag hittat något som jag vill studera och efter att ha läst en artikel på ComputerSweden så är jag säker på att det är rätt väg att gå. Åtminstone rätt ställe att börja på.

Eftersom jag inte har hittat någon passande utbildning här i Umeå så har jag länge sökt efter en bra utbildning på distans som skulle kunna ge mig en bra start. Och för någon månad sedan hittade jag en via Lernia i Stockholm. JavaScriputvecklare – Frontend. Utbildningen är en Yrkeshögskoleutbildning med två LIA-perioder vilket innebär att jag kommer få träffa företag i Umeå och kanske, kanske få in en fot någonstans. En tbildning till JavaScriptutvecklare tror jag kommer passa mig perfekt.

För att komma in på utbildningen och för att få en bra start så läser jag just nu Programmering 1 och Matematik 2 på distans och det känns väldigt bra. Jag har inte börjat med matten ännu men så fort jag är färdig med första delmomentet i programmeringen så ska jag ge mig på matten också. Om jag har förstått det rätt så är inte Matematik 2 ett krav. Men då jag inte läst matematik sedan gymnasiet, alltså 15-16 år sedan, så kändes det som att det kan vara bra att ha med sig lite av det också in i utbildningen och framförallt ansökan.

Jag har ju gjort något försök tidigare att läsa både programmering och matematik, men det har inte gått så bra. Största orsaken till det tror jag har varit att jag inte har haft något mål med att läsa kurserna. Men nu när jag har ett mål att läsa till JavaScriptutvecklare, är jag övertygad om att det kommer gå så mycket bättre.

1 kommentar

  1. Naz

    Kör hårt! Ses i Sthlm!

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑