I våras var jag och gjorde en vanlig hälsoundersökning hos vår företagshälsovård och fick då erbjudandet om att dom kunde skicka en remiss för en Gastric Bypass-operation. Livrädd gick jag hem och pratade med Pia. Detta är något som vi pratat om ett tag, hur jag skulle ställa mig till en sådan operation. Dagen efter meddelade jag läkaren att han kunde skicka iväg den.

Det var 3 månaders väntetid på remissen, så hela sommaren gick utan att jag hörde något. Så för ett tag sedan damp det ner ett brev från landstinget.

Den 17 september var jag i Lycksele och var med på en 3 timmar lång gruppinformation där allt från operationen till kosten efter operationen gicks igenom. Sen i tisdags, den 1/10 var jag hos överläkaren i Lycksele för ett samtal innan resan skulle börja.

Idag börjar den.

Jag går nu på pulver för att gå ner minst 8kg innan jag själv ringer operationsplaneringen och säger att jag är redo. Då bokar dom in en tid åt mig och sen någon vecka innan operationsdatumet så ska jag in för en inskrivning då jag kommer få träffa kirurg, dietist och narkos och hela teamet.

Jag är ju som jag är. Jag kommer att dokumentera det hela så gott jag kan. Jag tycker ju om att skriva och filma och allt där omkring. Så det kommer jag att göra, även om jag vet att Pia inte tycker om det. Men det är ju även för att jag själv ska kunna se tillbaka på detta. Jag börjar ju ett nytt liv från och med idag.