Ok, tanken var Mina 5 favoritböcker men jag nöjer mig med endast en.

Min, absoluta favoritbok är utan tvekan…. (här förväntar ni er att jag kommer att skriva biografin om Steve Jobs, men ni har FEL!)

Människohamn!

Människohamn är skriven av skräckförfattaren, John Ajvide Lindqvist.

Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. ”Pappa, vad är det där? På isen?” Majas lilla hand pekar ut mot isen, men Anders ser inget förutom det vita snötäcket som gnistrar i solskenet. De äter sin matsäck högst upp i fyrtornet och när Maja vill gå ner för att undersöka vad hon sett låter de henne göra det. Fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.

Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår. Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne…

Detta är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården. I John Ajvide Lindqvists bok Människohamn är det något så alldagligt och ständigt närvarande som havet, som hotar oss.

Pia och jag lyssnade på denna bok när vi gick och la oss och det var väldigt svårt att somna, det gick inte sluta lyssna.

Människohamn finns på Storytel.

Detta inlägg ingår i serien 36 saker jag kommer att skriva om de kommande 36 dagarna.