#life

Rysk ubåt i Stockholm skärgård?

27 oktober 1981 var jag 2 1/2 år gammal. Det var då U 137, en sovjetisk ubåt gick på grund utanför Karlskrona i Blekinge.

Är dom här igen?

I dag gick Svenska försvaret ut med informationen att dom söker efter ”främmande undervattensverksamhet” i Stockholms skärgård.

På Wikipedia kan man läsa följande om händelsen den 27 oktober 1981.

Vid tidpunkten för händelsen sågs grundstötningen som ett bevis för en omfattande sovjetisk undervattensverksamhet i svenska farvatten. Idag anser en del debattörer att kränkningen snarare berodde på inkompetens och undermålig teknisk utrustning än en medveten aggression.

Men tänk om det inte är inkompetens denna gång?

Tänk om det verkligen är Ryssland som är i farten igen. Dom har ju kränkt vårt luftrum ett par gånger det senaste året.

Samtidigt som jag tycker detta är ruskigt spännande och trycker Refresh i Safari var 5:e minut för att se om det hänt något nytt, så kan jag inte hjälpa att bli lite rädd också.

Vi är inte rustade för krig. Och även om vi hade varit det, så hade vi varit fullständigt underlägsna.

Nu är det ju inte säkert att det är Ryssland som är här igen. Det kan ju vara vad som helst. Det behöver ju faktiskt inte vara något överhuvudtaget.

Men tänk om…

2 kommentarer

  1. Techno Viking

    Heja Putin!

  2. Naz

    Å fan! Lite spännande och oroväckande på samma gång. Jag hoppas på att det istället för ubåt är något sånt här: http://alienationmentale.files.wordpress.com/2011/10/abyss07.jpg (från ”The Abyss”)

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑