#life

Winter is coming / Umeå – Östersund

I helgen så var det dags för födelsedagskalas nummer 2 för min bror som har klättrat över 40-strecket.

Istället för att, som vanligt, åka på fredagen och komma fram till Östersund sent på natten, så packade vi färdigt bilen på kvällen och åkte tidigt på lördag morgon istället.

På vägen ner, Umeå-Åsele-Dorotea-Hoting-Strömsund-Östersund, möttes vi av ett härligt förstadie till vinterlandskap. Snö låg i diken, på bergen och på träden. Inte mycket, men det låg där i alla fall.

Det var så pass mycket så vi funderade på om vi verkligen hade valt rätt väg. Inlandsvägen kanske inte var det bästa alternativet och vi hade ju inte bytt om till vinterdäck ännu. Vi kanske borde ha tagit vägen via Örnsköldsvik istället.

Men temperaturen höll sig ovanför noll-strecket. Även om det var nere på +0,5.

Besöket i helgen var lite av en överraskning då alla utom min bror visste om att vi skulle komma. Och att döma av hans reaktion så var det en trevlig överraskning och det blev en trevlig, men tyvärr kort helg då vi behövde åka hem på söndagen igen.

IMG_0186IMG_0191 IMG_0185FullSizeRender
IMG_0184

liten_logga_3_helgbilden

5 kommentarer

 1. Beppan

  Inte det trevligaste att ligga efter vägarna i gränslandet mellan höst och vinter.
  Särskilt inte med sommardäck….
  Skoj med överraskningsbesök – i min födelsestad dessutom 🙂

  • Andreas

   Nej. Men väldigt vackert 🙂

 2. Anemonen

  Ja vårt land är så avlångt att det kan vara snö och kallt i norr och solsken och varma vindar i söder. Jo nu är nog vintern i antågande för flera platser i norr har fått lite fin pudersnö och det är nog inte annat att vänta. Jag blev förtjust i din bild winter is coming. Det blir så mjukt och trollskt med dimma i foton.

 3. Techno Viking

  Kuppa då

 4. Fina bilder! Usch, jag är inte redo för vintern än. Saknar sommaren! 🙁

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑