Den 20 juli 1969 tog rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen slut i samband med att Neil Armstrong och Edwin ”Buzz” Aldrin satte sina fötter på månens yta.

Nu börjar det bli dags för ett nytt rymdkapplopp.

13-åriga Alyssa Carson siktar på att bli första människan på Mars. I dag utbildar hon sig för fullt hos Nasa och siktet är inställt på Mars. Eftersom ”det är en plats där ingen har varit där tidigare”.

I ett tal 2010 sade USA’s president Obama att han siktade på att ha första människan i en bana runt Mars och sen hem igen i mitten av 2030. Det skulle innebära att Alyssa Carson är 29 år gammal då och fullt redo och utbildad för något liknande.

Frågan är om USA hinner före Ryssland även denna gång.

Detta är så coolt och det ska bli roligt att se vad som händer framöver. Det var ju ett par år sedan det begav sig sist.

Ni hittar hennes blogg här.