#life

Från 7:0 till 5:2 med en tvist

Jag ställde mig på vågen i morse. Bara för att. Och fick en smärre chock. Jag har inte bara tangerat, utan även, om inte krossat, så åtminstone slagit min senaste toppnotering gällande vikten. Det var jag inte beredd på.

Det är dags för en förändring nu.

Men den meningen är det inte första gången jag säger. Så vad säger att jag ska lyckas denna gång?

Ja, jag vet inte. Jag är lika motiverad den här gången som alla andra gånger. Det som kan vara skillnaden är 5:2. Ett nytt sätt att äta? Kan man säga så? Äta väldigt lite 2 dagar i veckan kan väl inte vara så svårt? Sen, ha stenhård koll på kaloriintaget dom dagar då man inte fastar.

Jag skiter i vad smala, vältränade killar som Paolo Roberto tycker och tänker om denna 5:2.

Min plan är att köra 5:2, men börja med att köra 4:3. Alltså 3 fastadagar i veckan. Tisdagar, torsdagar och söndagar. Dom dagar då jag inte fastar ska jag inte äta mer än 2500 kalorier. Samt dom kvällar Pia är hemma, om det inte är någon sykurs eller drejningskurs, så är det på med stavarna och ut och promenera.

Jag har en hel del att bli av med men det får ta den tid det tar.

Nu kör vi!

Sjunde gången gillt!

4 kommentarer

 1. Näs

  Kör hårt o lycka till!

  • Andreas

   Tack!

 2. Torklan

  Jag rekommenderar dig att prova blanda 5:2 med periodisk fasta. Det innebär kortfattat att du skippar frukosten och kvällsfikat (16h fasta – 8h ”matfönster”). Min kropp tycker dessutom om att träna på fastande mage (provat springa 15 km efter 22h fasta) och en bonus på det är att man tappar sötsuget när man varit fysiskt aktiv. Så då blir det ännu lättare att gå ned i vikt! Av alla dieter/livsstiler känns denna enklast. Hungerkänslorna är trots allt inte så svåra att kontrollera.

  Lycka till! 🙂

  • Andreas

   Torkel. Under fastadagarna så äter du alltså lunch och middag? Jag tycker det där är lite svårt att veta. Man läser så mycket olika uppfattningar om det. Att det är ok att äta 3 mål om dagen. Och att man bara ska äta en gång om dagen.

   Det är väl lite så som du beskriver som jag har tänkt mig.

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑