#life

Yosemite Trekking 28" från Biltema – En recension

Jag är inte på något sätt någon expert när det kommer till cyklar. Från dess att min mountainbike försvann i mitten av gymnasiet till för bara några år sedan så har jag inte ägt någon cykel. Det var först när jag flyttade till Umeå och fick för mig att börja cykla till jobbet som jag köpte min första cykel på flera år. Den jag köpte då var en liknande den jag köpt nu, fast från Coop Forum. Den, likt Yosemite Trekking från Biltema gjorde det den var köpt till att göra.

Yosemite Trekking 28"

Yosemite Trekking 28″

Cykeln tar mig från punkt A till punkt B och ger mig samtidigt bra vardagsmotion. Lätt att montera med en välskriven monteringsmanual. Bra pakethållare där jag kan fästa min cykelväska. Den ser även väldigt bra ut.

Cykeln fungerar. Det är ingen värsting-cykel, men den gör, precis som den från Coop Forum gjorde, sitt jobb. Jag har ännu inte haft några problem med växlarna eller något annat för den delen.

Klart det finns nackdelar med den. Men de jag upplevt, har jag bara mig själv att skylla. Jag väger en bra bit över 100kg. Det knakar lite i den, jag får dra åt styret med jämna mellanrum och ha lite för mycket luft i däcken. Men det är som sagt inget som Yosemite ska läggas skuld för. Utan jag själv.

För 2999:- så har jag fått tag på en cykel som passar mig perfekt just nu. Sen är det bara att hoppas att den klarar min vikt ett tag till. Planen är ju, vilket den varit ett par år nu, att tappa en del pannor.

Nästa steg är att montera en barnstol på den. Vilket jag inte tror ska bli några problem.

Fotnot. Jag är nu inne på mitt 3:e eller 4:e år med min Yosemite Trekking 28″ och den fungerar fortfarande väldigt bra. En sak som jag har upptäckt är dock att handtagen börja glida av från styret. Ingen panik ännu men man får pressa in dom rätt ofta. – 2016

10 kommentarer

 1. Limp

  Alltså jag tror på dig, du klarar nog det där med att montera barnstol på cykeln galant, men igår såg jag tre gubbar som stod och försökte montera en barnstol på en cykel så det kanske är svårare än vad man tror.

  • Andreas

   Det var nog 2 gubbar för mycket då 🙂

 2. Techno Viking

  Awesome! Då blir det Vätternrundan 2015? I’m game if you are

  • Andreas

   Problemet är att jag får så vansinnigt ont i röven. Men det vore helt klart roligt.

 3. JRH

  Hej Andreas!

  Nu, nästan ett år senare – håller den fortfarande ihop?

  Alla har massa åsikter om just dessa cyklar,vore kul att höra från en ägare av denna modell.

  • Andreas

   Hej.

   Den håller fortfarande ihop. Det är en väldigt bra cykel för vad den kostar/kostade.

   Då jag väger ganska mycket är jag lite förvånad att den håller ihop så pass bra som den gör. Jag hade också läst både bra och dåliga saker om den innan.

 4. JRH

  Tack, då vet jag!

  Får nog prova en sådan, är ju inte så dyra.

  Väger själv runt 130 Kg, så man är lite oroad om sakerna håller, rambrott eller gaffelbrott är ju inte att leka med.

 5. JRH

  Hej!

  Har nu använt min Biltema Yosemite Trekking en säsong, och nu börjat nästa.

  Väger som sagt 130 Kg, och har hyfsad kondition – har cyklat många mil, har en standardrunda på 2 mil, som brukar avverkas varje dag.

  Cykeln som sådan hänger ihop bra, lite glapp i styret och lite problem med framhjulslagret – det senare har försökt lösas med extra fett i lagret.

  Normalt slitage med, är bromsklossarna, men nya är inte dyra från Biltema.

  Det som däremot var helt kass efter en säsong, var bakdäcket.
  Var stora sprickor på sidorna, ända in till corden, mönstret var nästan helt slut.

  Vid byte ramlade bakdäcket nästan av sig själv från hjulet, fram fick jag ta i lite mera för att få bort det.

  Ersattes med Vittoria Voyager Hyper 35c från xbike, märkbart mera lättrullande däck, nära smalt racer däck känsla, då med maxtryck 6 bar.

  Fungerar bra på grus & asfalt, men inget skogsdäck.

  Som tidigare sagts här, mycket bra cykel för pengarna, funderar nästan på, att köpa en till, och ha i reserv.

  • Andreas

   Hallå. Jag har faktiskt inte tagit fram min ännu. Men det börjar väl bli dags. Intressant det du skriver om däcken. Får ta mig en titt på dom.

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑