#life

Glädjande resultat

Det är så härligt att se att det man gjort det senaste halvåret. Eller, rättare sagt det senaste månaderna. Har gett resultat. För inte kom jag igång direkt efter jag var på senaste bedömningen. Nej, kort efter sommaren kom jag igång. Senaste 2 månaderna jag kört på allvar.

Mitt blodtryck har gått från 132/90 till 114/82. Vilopulsen har gått från 66 till 59.

Sen står det lite saker som jag inte riktigt har koll på vad det är. Men ökningen var positiv iallafall.

Beräknad syreupptagning (O2 l/min): Från 4,6 till 4,7. Att det var sån liten skillnad trodde hon var för att jag cyklade på 150 watt istället för på 125 watt.
Beräknat testvärde (O2 ml/kg x min): Från 24 till 30. Det ansåg hon vara undervärderat pga min vikt.
Beräknat konditionstal (%): Från 99,5% till 103,5%.
Och vikten: -11,7 sen sist.

Alla dessa siffror säger mig inte så mycket. Klart är att jag har gjort något litet positivt med kroppen och jag kommer att fortsätta.

Dagens träning bestod utav en lättare joggning. Har fått lite värk i knänen så tanken var att småjogga lite och gå mer. Men jag upptäckte att konditionen har förbättrats avsevärt så det var svårt att inte testa hur länge/långt jag orkade springa innan jag kände att jag behövde gå istället. Men det var mer knänen och Trulls pink/bajs-stopp som gjorde att jag inte kunde jogga hela vägen. Kul att märka resultat! Efter det bollade jag lite med hantlarna. Körde biceps, triceps och axlar.

Så mina goda vänner, tar jag adjö för ikväll. På återseende imorgon kanske. Missa nu inte ”Så mycket bättre” ikväll, 20:00, på TV4!

3 kommentarer

 1. Malin

  Vilken awesome blogg 🙂 Jag älskar din header, den gör mig glad! Kul att du märker skillnad och ser resultat. Då blir man ofta mer motiverad till att fortsätta. Är själv väldigt inne på fjällvandring och liknande men än så länge håller jag mig till de svenska fjällen. Cyklade downhill i somras vilket var en lerig och underbar upplevelse. Vandrade ett par dagar också. Enormt härligt och meditativt! Lycka till med träningen och äventyren 🙂

  • Andreas

   Tack så mycket! Kul att folk som inte ingår i ens bekantskapskrets hittar hit ibland 🙂

 2. Mia H

  Go go go Andreas!

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑