#life

Icebreaker VS Smartwool

Smartwool Diamond Jim eller Icebreaker’s nyazeeländsk merinoull. Vilket jädra val.

Tror det blir Icebreaker för det var ett coolare namn än Diamond Jim, eller så blir det både och.

Icebreaker säger så här:

Medeltjock strumpa med hög andningsförmåga. Passar perfekt för hiking, långvandring, längdskidåkning och multisport.

Medans Smartwool säger:

Diamond Jim är en trefärgad merinoullsstrumpa i klassiskt rutmönster och med en tjockare sula för bästa komfort. Passar utmärkt som vardagsstrumpa och som strumpa för promenaden eller golfrundan.

Det kan ju vara bra att ha något skönt innanför både golfskor, kängor och skidpjäxor. Det blir nog ett par av bägge märken för utvärdering.

Sen har jag hittat en ryggsäck som inte verkar vara så jädra dålig. Ligger just nu på rea. Mammut Flight 35. Men det kanske kan vara bra att läsa på lite och fråga lite i olika forum innan man lägger någon beställning eller provar ut någon rygga.

Satt och kollade lite olika resebolag igår, mest för att få lite inspiration. Och fann då ett till svenskt företag som heter Adventure Lovers. Deras utrustningslista var lite mer detaljerad. Saker som man kanske inte skulle tänka på själv. Som t.ex:

Musik, är trevligt. Ta med en MP-3, tex Ipod. De större modellerna som Ipod Classic använder sig av hårddisk, de börjar ibland krångla runt 4500 meter då hårddisken inte uppskattar så höga höjder. Då är det bättre med en Ipod Shuffle, Itouch eller Ipod Nano som inte använder hårddisk.

Annars är jag fortfarande sjuk, känns nästan värre än sist. Jag som vill ut och snöpulsa, åka skidor och gå med stavar! Jädra skit. Men man ska inte klaga. Det finns dom som har det värre.

Men som sagt, snart kan jag kanske kryssa för något i min gigantiska inköpslista.

2 kommentarer

  1. Sven-Eng Be Svängbbälg

    Merinoull > vanlig ull, alla dagar i veckan, så skippa Diamond Jim du. Synd att båda skulle ha inblandning av nylon och polyester och annat läskigt, 100 % naturmaterial ska det vara!

  2. limpovic

    Gay!

    (alltså jag kan inte rå för det, jag skriver det första jag tänker och så fnissar jag lite för mig själv och tycker att jag är kul. men det kanske inte är så kul att jag tycker materialporr är gay, för det är ju bara för att jag inte förstår. jag håller alla tummar jag har för att det ska gå bra för dig Andreas.)

    (och jag har inget emot folk som är gay heller för den delen.)

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑