Vaknar bakis. Det var inte riktigt tanken, men väldigt glad att vi väntade med en rejäl krogkväll tills sista dagen, annars hade en hel dag gått till att vara bakis i Skottland. Det hade inte varit så roligt.

Men nu ska vi hem. Frukost på hotellet. Jag får i mig en kopp kaffe och en sked yoghurt. Sen upp och hämta väskorna. Ner och checka ut och ut till taxin som ska ta oss till flygplatsen. Taxin hinner 200 meter innan jag upptäcker att jag glömt kameraväskan på hotellrummet! Taxin vänder och vi åker tillbaka till hotellet. In och be om att få en nyckel av receptionisten. Upp på rummet. Hämta väskan och sen ner och ut till taxin igen. Väl på flygplatsen gick allt smidigt. Gick genom flygplatsen raka vägen in i flygplanet.

Det flyget tog oss till Oslo och när vi väl landat där så insåg vi att det skulle bli rejält tight. När vi stod i säkerhetskontrollen och såg tavlan av avgångar så ser vi att på vårt flyg står det ”Gates are closing” eller något liknande. Så väl ute ur säkerhetskontrollen var det bara till att springa genom flygplatsen till flyget som skulle ta oss till Arlanda. Vi hann. Eller, Anna drog före och höll gaten öppen åt oss och två till.

Flyget till Arlanda gick som beräknat och väl på Arlanda var det i princip samma procedur som i Oslo. Fast vi behövde inte springa.

Under resan från Arlanda till Umeå åt jag för första gången under hela hemresan. Och nu var klockan 16:30. Det var en god polarrulle med kyckling och bacon kan jag lova.

Landar i Umeå. Ut till bilen. Hem till barnen.

Och så var den långhelgen i Skottland över.