Den 4:e december kom jag hem från Lycksele efter min Gastric Bypass operation och vägde då 151 kg. Min toppnotering var den 1 oktober då jag vägde in på 158 kg. Den 25:e december stod vågen på 139,4 kg. Så nästan 20 kg minus sedan jag träffade kirurgen den 1/10. Det måste man ändå vara nöjd med.

Efter nyår ska jag börja träna mer än bara ta sporadiska promenader. Lättare styrketräning och seriösare promenader ska få förhoppningsvis få lite mer fart på viktnedgången.

Hur har det gått med maten då? Vad kan jag äta?

Allt!

Jag är med i en grupp på Facebook för oss som är eller ska opereras och jag läser ofta att folk får dumping av det mesta dom äter. Jag har än så länge haft turen/oturen att kunna äta allt som jag försökt äta. Jag har provat pepparkaka, nachochips, vanliga chips, ostkrokar, choklad, julskinka, avslagen julmust, tacos (även om det blev lite för mycket och lite för snabbt så att det kom upp igen) och sockerfri glögg. Det är bara att hoppas att det håller i sig.

Visst hade det kunnat vara bra att få en dumping på något, så man vet hur det känns. Men så länge jag inte får det så mår jag ju bra.

Än så länge är jag supernöjd med operationen, men som många skriver i den här gruppen. Det är inget jag vill rekommendera till någon annan. Utan det är något som man måste välja själv. Många går det bra för, men många får komplikationer också. Är man beredd på det så kör. Men känner du dig det minsta tveksam. Vänta och känn efter. Jag mår bra än så länge. Men jag är beredd på att det kan komma t.ex. en härlig tarmvred eller att gallan kommer att ställa till det för mig.

Jag ska försöka skriva av mig lite mer i fortsättningen.