Jag har inte skrivit så mycket om hur det går med min kommande Gastric Bypass-operation. Men nu börjar det dra ihop sig.

Idag nådde jag nämligen min operationsvikt.

När jag var i Lycksele den 1/10 fick jag en målvikt innan jag fick ringa och boka tid för operation. Detta var en tisdag. Veckan därpå, på måndagen den 5/10, började jag en pulverdiet. 6 portioner om dagen.

Det kunde nog ha gått lite fortare om det inte varit för att jag fuskat lite samt för att 16-18/10 hade vi grabbhelg i Östersund då jag inte tänkte ett dugg på att dricka pulver. Men nu är jag här. På måndag ringer jag Operationsplaneraren och bokar in min Gastric Bypass-operation!

Så djävulskt spännande.

Kommande framtid.

Planen nu, innan Gastric Bypass-operationen, är att börja äta mat igen. Men, äta så som jag ska börja äta 3:e veckan efter operationen.

Så här är upplägget.

Efter operationen ska jag äta flytande mat första veckan. Det innebär soppor med tillförd protein. 6 mål om dagen. Måltiderna ska ta 30 minuter och skall ätas med tesked. Frukost äter jag t. ex 1,5 dl lättfil. Till mellanmål dricker jag 1,5 dl VLCD-shake. Till lunch och middag blir det 1,5 dl berikad soppa och kvällsmålet blir precis som frukosten.

Vecka 2 ska jag börja äta mat, men mat med mjuk konsistens. Maten skall tuggas väl och ta ca 30 minuter.

Vecka 3 får jag börja experimentera med mat som har normal konsistens.

Jag måste även ta vitaminer för resten av mitt liv. Men inget mer avancerat än MittVal Familj som går att köpa på vilket apotek som helst.

Jag är ju varken van eller riktigt trygg med att visa upp mig fullständigt, därför finns det på Instagram en suddig bild från dagen.