#life

Väx upp och ta ansvar för Sverige!

Egentligen så kan jag inget alls om politik. Så detta kan vara det dummaste jag någonsin skrivit.

Alla 8 ”vettiga” partier säger att detta är en katastrof och en skam för Sverige, att SD fick så mycket som 12,9% av rösterna. 39% av deras röster kom från Alliansen. 20% från de Rödgröna.

39% av Sverigedemokraternas nya väljare kom från den regering vi haft i 8 år. 20% av Sverigedemokraternas nya väljare kom från den regering som vi nu valt. Det måste ju betyda att man hanterat detta problem på helt fel sätt.

Vår nyvalda statsminister sträcker ut handen över blockgränsen, för att tillsammans motkämpa Sverigedemokraterna och den rasism dom står för. Och hur reagerar partierna i den alliansregering som precis förlorat makten?

Annie Lööf hånflinar i TV och säger till Stefan Löfven – ”Lycka till, du!”

Är detta att ta ansvar för Sverige?

Hade inte det rätta varit att säga.

”Nu är vi i ett läge där nästan 13% av Sveriges befolkning har valt att rösta på Sverigedemokraterna, mycket på grund av missnöjet mot oss politiker. Behöver Stefan Löfven hjälp så är det bara att höra av sig så får vi starta en diskussion.”

Det är något jag tror och hoppas att Stefan Löfven hade sagt om läget varit tvärtom.

Sen har vi Feministiskt Initiativ som, när SVT intervjuar någon av dom, i bakgrunden river sönder en bild av Fredrik Reinfeldts ansikte. Nej, ni är nog inte mogna att komma in ännu. Eller Vänsterpartiet som står och pekar fingret åt Jimmie Åkesson när SVT kablar ut hans tal. Är det verkligen rätt sätt att hantera detta på?

Det är fan dags att sluta kasta skit på varandra, växa upp och ta ansvar för Sverige!

usagodis-4793

4 kommentarer

 1. Naz

  Ja det här borde kunna öppna upp för samarbete över blockgränserna och det glädjer mig att inte du heller är främmande för den tanken. Kanske rentav skulle kunna vara nyttigt att luckra upp den trötta blockpolitiken? Det kanske äntligen är dags att tänka mer åt mitten nu…?

 2. A

  Apropå att sträcka ut en hand:
  http://nyheter24.se/nyheter/462635-wetterstrand-jag-blir-forbannad

  2010 var det annat ljud i skällan…
  men nu passar det när det är ombytta roller?

  • Andreas

   Kan tycka att det var lika illa då. Med facit i handen. Men samtidigt var det andra människor inblandade. Löfven har inte sträckt ut någon hand till Moderaterna.

   • A

    Sant. Mest troligt nu är väl att han sträcker ut sin hand till C och Fp. Jag hoppas personligen på att Fp öppnar upp för samarbete.

Kommentera

© 2021 LIFE OF RDNY

Tema av Anders NorenUpp ↑